Русия засилва Черноморския си флот

chernomorski-flotРусия обяви, че ще засили Черноморския си флот, базиран в Крим – украинския полуостров, анексиран от Москва през март, съобщи „Франс прес“.

„Днес започнахме да развиваме мощен Черноморски флот“, заяви командващият Черноморския флот на Военноморските сили на Русия вицеадмирал Александър Витко. Той спомена по-конкретно въздушно-морските сили, бреговата артилерия, нови кораби и подводници.

„Подготвяме базите и екипите за новите кораби и подводници. Модернизирането на флота полага основите на бъдещето в краткосрочен и дългосрочен план“, допълни Витко.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че Русия трябва да възстанови военната инфраструктура в Севастопол, на Кримския полуостров, за да укрепи отбраната на страната в отговор на засилването на присъствието на НАТО в Източна Европа, най-вече в Черно и Балтийско море.

Агенция „Франс прес“ припомня, че руският Черноморски флот има база в Севастопол още преди Русия да анексира Крим в рамките на споразумение с Украйна, предаде Дневник.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент