Разменяме курсанти с Военноморската академия на Румъния

razmnyana-kursantiВъв ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” пристигна втората група румънски курсанти от Военноморската академия на Р Румъния „Мирча чел Батран”, Констанца.

Двамата първокурсници Лаура и Павел са придружавани от своите колеги от Морско училище. Първокусничката Лидия Лефтерова е избрана от ръководството за личен  техен придружител за периода на престоя им във Варна.

В сряда румънските гости ще посетят Военноморския музей, Катедралния храм „Успение Богородично” и Регионален исторически музей. В четвъртък ще разгледат Архитектурно-парковия комплекс „Дворецът” в Балчик. Ще отпътуват от страната в петък по обяд.

Румънските курсанти, които пребивават в Морско училище, са по линия на споразумението между двете военноморски академии за обмен на студенти, курсанти и преподаватели. Четирима наши първокурсници се завърнаха от Констанца преди седмица.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.