Китай строи нов терминал в пристанище Сантяго де Куба

port-santiago-de-cuba

Китай ще строи нов терминал на пристанището Сантяго де Куба, пише в. „Мундо“. За това се разбраха китайският президент Си Цзинпин и кубинският му колега Раул Кастро. Двамата подписаха общо 29 споразумения в областта на финансите, биотехнологиите, селското стопанство, инфраструктурата и възобновяемите енергийни източници.

Двамата държавници се споразумяха и за по-стриктен контрол върху качеството на тютюна и захарта, които Куба изнася за Китай. Цзинпин и Кастро обсъдиха и промените в правилата за чуждестранните инвеститори, въведени от Хавана през март, предаде „Преса“. Според тях чуждите фирми ще имат право да водят свои собствени работници при изпълнението на проектите. Досегашната забрана значително възпрепятстваше търговските отношения между Пекин и Хавана през последните 15 години.

Преди да се срещне с президента Раул Кастро, Си Цзинпин отиде на частно посещение при брат му Фидел, който управляваше Острова на свободата в продължение на 40 години.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент