На Мая Вапцарова бе връчен Почетен знак „За заслуги към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

pic-140В Планетариума на Морско училище се състоя тържествена церемония по присъждане на Почетен знак „За заслуги към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” на Мая Вапцарова.

Началникът на ВВМУ”Н. Й. Вапцаров”, капитан първи ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров, капитан първи ранг доц. д-р Калин Калинов, заместник-началник по учебната и научна част и капитан първи ранг Светослав Димитранов – зам.-началник по административната част и логистика посрещнаха гостите, сред които проф. Павел Павлов – зам.-ректор на ВСУ „Черноризец Храбър”, проф. Мария Пиргова от СУ „Св. Климент Охридски”, Даниелида Вебер, представител на Съвета на Европа, капитан Петър Тухчиев – председател на АВВМУ, г-н Николай Цанев – представител на училищното настоятелство, вицеадмирал о.р. Димитър Павлов, Доктор хонорис кауза на Морско училище, представители на випуск „Вапцаровски” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, преподаватели, служители, курсанти и студенти, приятели и близки на Мая Вапцарова, бивши началници на Морско училище, журналисти от варненските медии.

Кратка биографична справка за Мая Вапцарова прочете капитан първи ранг Калин Калинов. Прочетено беше решението на Академичния съвет на училището за удостояването на г-жа Вапцарова с Почетен знак за „Заслуги към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Безспорен е нейният принос за развитие на образованието и престижа на Морско училище, каза в своето обръщение проф. Медникаров, като връчи на Мая Вапцарова диплом и почетен знак. Тя, като носител на високото отличие, благодари на ръководството и на присъстващите с приветствени думи и с авторско стихотворение, посветено на този ден.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие