Догодина рехабилитират бургаския вълнолом

Screen Shot 2014-07-29 at 10.22.39 AMВълноломът в Бургас ще бъде рехабилитиран. Това заяви директорът ТП „Пристанище Бургас“ Илиян Тенекеджиев в интервю за stroitelstvo.info. Вълноломът е изграден още при строежа на пристанището през 1902 г. и за да изпълнява новите функции, било необходимо той да бъде ремонтиран, от една страна, с оглед по-добрата защита на прилежащите съоръжения, а от друга, за да може да бъде използван като пешеходна зона. Изпълнението на този проект щяло да бъде осъществено през 2015г.

Тенекеджиев пояснява, че планираните инвестиции в пристанищна инфраструктура за териториалното поделение в Бургас е в размер на 4 022 000 лв. Една от най-важните задачи за годината щяла да бъде разделянето на общите инженерни ел. мрежи на територията. Близо 3 млн. лева били предвидени за рехабилитация за постигане на проектни дълбочини на пристанищните терминали в района на действие на териториално поделение – клон Бургас. Наличието на недостатъчни дълбочини в акваториите на пристанищните терминали затруднявало маневрирането и безопасността на швартоване на корабите.

„Планираме и изграждане на система за мониторинг на брегови и плаващи средствата за навигационно осигуряване от нос Емине до устието на р. Резовска. В момента следим състоянието им, като извършваме периодични прегледи или получаваме сигнали от капитаните на кораби. Новата мониторингова система ще позволи в реално време да се констатира промяна на параметрите на навигационното оборудване, локализацията и целостта на съоръженията“, споделя директорът.

Maritime.bg – България
Последни новини

Последни новини

Кап. I ранг Ваньо Мусински е назначен за заместник-началник на Щаба по операциите на Военноморските сили

На 30 ноември 2021 г., в Щаба на Военноморските сили бяха обявени заповеди на министъра на отбраната и командира на Военноморските сили за назначаване на длъжности и повишаване

Кап. Димитър Димитров: Крупно дарение на БМФ прави необратимо изграждането на Паметника на моряка

За поредна година морячеството посреща своя професионален празник Никулден в условията на пандемията от Ковид 19 и това не може да не определи насоките на разговора пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент