НАП следи рисковите стоки на Пристанище Бургас

katamaran-burgasНа територията на пристанище Бургас заработи пункт на Националната агенция за приходите за фискален контрол върху движението на рискови стоки. Прекият ефект от дейността на новия пункт се очаква още в края на годината да надхвърли 5 млн.лв. Целта на тази нова зона на контрол ще бъде 24-часово наблюдение и проверка на контейнерния трафик през най-голямото ни черноморско пристанище от и за страните членки на Европейския съюз, като същевременно ще се наблюдават и останалите рискови стоки, с които се оперира в порта.

Фискалните агенти ще извършват документен и визуален контрол на всяка контейнерна пратка. Сигурността на проверяваните стоки ще се гарантира чрез специална пломба с инициалите на приходното ведомство с индивидуален, тройно защитен номер. Органите по приходите ще изискват всеки получател да декларира точно място на получаване на стоката с цел осъществяване на ефективен и непосредствен контрол върху декларираните и реално доставени количества. През последните две години през контейнерния терминал на пристанището са преминали над 3 млн.тона товари.

Идеята на този тип фискален контрол е чрез преки и превантивни действия да се минимизират данъчните рискове при търговия с рискови стоки, най-вече риба, месо, цитрусови плодове и захар.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на