Кризата в Украйна увеличила работата на пристанище Варна

ChaparovКризата в Украйна не се е отразила неблагоприятно на работата на пристанище Варна, а дори точно обратното. Това заяви Божидар Чапаров, изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД.

„Нашата статистика показва, че едва 4% от товарите, които сме обработвали през последните няколко години, са в посока от и за Украйна. На фона на товарооборот от близо 11 млн. т, какъвто отчетохме през 2013 г., количествата са незначителни, за да могат да нарушат производствения ни ритъм“, коментитра той пред „Черно море“. Според него кризата в Украйна е повлияла по-скоро положително на работата на пристанище Варна.

„За тази година имаме заявени близо 50 посещения на пасажерски кораби на морска гара Варна. Заявките са драстично повече от 2013 г., когато обстановката пак отново беше изкривена от събитията, свързани с арабската пролет. Реално средногодишно пристанище Варна се посещава от 20 – 22 круизни кораба. В тази посока можем да търсим връзка със събитията в Украйна“, коментира още Чапаров.

Maritime.bg – България

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва