Разрешиха строеж по “Южен поток”

iujen-potokЕдиният от разрешените обекти е компресорната станция „Варна“ в местността Паша дере

Разрешение за строеж на приемния терминал на газопровода „Южен поток“ и на компресорната станция „Варна“ в местността Паша дере, както и на път до двата обекта, е издал още на 31 юли тогавашният министър на регионалното развитие Десислава Терзиева, съобщи „Стандарт“.

Издаденото разрешение за строеж на обектите, които са първа категория, е публикувано на сайта на Министерството на регионалното развитие. Документът подлежи на обжалване от заинтересуваните лица в 14-дневен срок след обнародването му в Държавен вестник, е посочено в него.

Разрешението за строеж е с предварително изпълнение. За издаването му ексминистър Десислава Терзиева се е позовала на чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс, който третира защитата на особено важни държавни или обществени интереси.

Проектът за газопровода „Южен поток“ беше обявен за обект от национално значение с решение на Министерски съвет още през 2011 г. В разрешението, подписано от ексминистър Терзиева се посочва, че без предварително изпълнение инвестиционният процес би могъл да се забави, което от своя страна би довело и до забавяне на проекта като цяло.

За да не бави проекта, преди няколко дни Министерството на земеделието и храните продаде на „Южен поток България“ АД земи от горския фонд на община Варна за 20,6 млн. лв.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент