Двама участници в Регата „България си ти! – Порт Варна 2014“ ще се състезават в Европа Къп Румъния 2014

Най-малките участници бяха Димитър Тодоров (7 г.) и Андрея Кирова (8 г.)

IMG_9461С внушително награждаване приключи Регата „България си ти! – Порт Варна 2014“. А победители в клубното класиране са Яхт клуб Порт Бургас. Те ще изпратят един победител на Европа Къп Румъния 2014. Другият участник, който ще опъне платна в северната ни съседка е победителят в генералното класиране в Клас Лазер 4.7 – Живко Йорданов отново от Яхт клуб Порт Бургас. Това обяви инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти!“, по време на награждаването на победителите в Регата. Двамата участници ще се съревновават под знака на „България си ти!“.

Официалното награждаване бе открито тържествено от родния джазмен и учредител на „България си ти!“ – Васил Петров, който връчи медалите на победителите в Клас 470. А купите им връчи арх. Ицхак Липовецки: „Горд съм, невероятно преживяване бе награждаването, за което Ви благодаря. Надявам се като част от Дружеството за приятелство между Израел и България, да можем да си съдействаме и тези чудесни прояви да продължат и в бъдеще“.

Доайенът на родната журналистика Петко Бочаров също връчи медали и припомни, че живеем в земя-рай, в която младите хора трябва да останат. Подобно послание отправи и г-жа Димитра Гейдж. Българският евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев, който бе дошъл с големия си син, връчи купите в клубното класиране и не скри радостта си, като пожела на участниците да продължават да множат успехите си. Лидерът на БСП Михаил Миков също поздрави участниците и организаторите и връчи купи и медали в генералното класиране на Клас 420.  Г-жа Елена Кулева, заедно с доц. Стефан Кръстев от МУ Варна, които подкрепиха регатата, наградиха победителите в Клас 420 при девойки.

Специално, за да наградят децата и да ги мотивират в програмата по награждаването се включиха председателят на Областния съвет на БЧК Варна г-н Илко Раев, г-н Свилен Кръстанов, президент на ЛК София „Свети Иван Рилски“, г-н Димчо Димов, учредител на „България си ти!“ и председател на МК The Riders и Съюза на българските мотоциклетисти, г-н Диан Иванов, капитан I ранг Камен Кукуров, капитан I ранг доц. д-р Николай Великов, г-н Ангел Дерменджиев, г-жа Рут Джейкъбсън, архитект Ицхак Липовецки, г-жа Евелина Янчева, директор на Спортно училище „Георги Бенковски“–Варна, г-н Теодор Стоянов, зам.-председателят на Яхт клуб „Капитан Георги Георгиев“ Порт Варна – г-н Александър Калчев, г-н Лъчезар Братоев, Бобо, Печенката, Маги Джанаварова и още много други. Всички те пожелаха на децата попътен вятър и много успехи. Те бяха единодушни, че ветроходството в България трябва да се подкрепя и насърчава, защото тези млади хора са изключително талантливи и способни.

Припомняме, че от 7 до 10 август над 100 деца и младежи от цялата страна опънаха платна и се състезаваха за купите в Клас Оптимист, Клас Лазер 4.7, Клас 420, Клас: 470. Купи, медали и материални награди получиха победителите във всеки клас. При провеждането на Регатата ще се прилага Минималната система на класиране, съгласно Състезателните правила по ветроходство.

Maritime.bg – България / Спорт

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент