Пристанище Варна вече обработва първите тръби за „Южен поток“

iujen-potokПървите тръби за строителството на „Южен поток“ на Паша дере, посрещна Пристанище Варна. Тази сутрин започна разтоварването и складирането. Засега тръбите ще бъдат оставени за съхранение в порта. Другата седмица на пристанището очакват още един кораб, натоварен с тръби за строителството на газопровода край Варна, пише ВарнаУтре.

Разрешителното за строеж на „Южен поток“ в Паша дере бе подписано от бившия регионален министър Десислава Терзиева в последните дни от управлението на кабинета „Орешарски“. Веднага след това Реформаторският блок и сдружение „Гражданска лига за България“ внесоха жалби във Върховния административен съд срещу разрешението за строеж на подобекта на „Южен поток“ край Варна и предварителното му изпълнение.

Това, на практика, трябваше да се замрази поне засега строителството на газопровода на българска територия, докато бъдат изчистени спорните въпроси с Европейската комисия и руската страна.

Снимката е илюстративна.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че