Windwalker грабна синята лента на регата „Кор Кароли“

WindwalkerС голямо напрежение мина последният състезателен ден от Международната регата Cor Caroli Bavaria yachts Powered by Lexus. Битката от етап 3 SOGELEASE бе оспорвана и интересна, вятърът най-сетне се появи, придружен дори от дъжд накрая. Общо 40 яхти стартираха от марината в „Златни пясъци“, за да преминат първо през поворотен знак „Аладжа банка“, после – потопения самолет, Паша дере и да финишират на отцепената поради спасителната акция за шейсет и тримата бежанци  „Морска гара Варна“.  Объркване накара шкиперите да въртят на десен вместо на ляв борд, но в крайна сметка спортсменският дух бе запазен. 

IRC1

Лодката Venid Yacht e беше първа в клас IRC1, както и в предишните три дни. Petra бе трета в този етап, за разлика от първите два, където за нея бе запазено традиционно второто място, на което обаче остава в генералното класиране. Бързаците от Windwalker се оказаха втори в неделния ден, а в крайна сметка са трети в генералното класране на “рейсърите“. За сметка на това Windwalker грабват синята лента на Cor Caroli 2014 в качеството си на победители в категория Open.

IRC2

В класа на „круизърите“ в третия етап победител е яхтата Luna, следвана съответно от LZ Yachting и Elan 514. Екипажите запазват същите позиции и в генералното класиране. 

IRC3

Phoenix се наложи пред Nord при „класиците“ в гонката под знака на SOGELEASE, както и в крайното класиране. В днешния ден трети бе екипажът на Akshaena, пети в първия етап и четвърти в генералното класиране. Третата позиция в генералното остана за Muson.

C25R

В този клас в третата гонка Phoenix, Albireo и Mech са съответно първи, втори и трети, като в генералното класиране последните две лодки разменят местата си.

Open

Windwalker водеше и в трите етапа и съвсем логично почетната синя лента на регатата отиде при екипажа на тази яхта. Venid Yacht е втора в генералното и днешното класиране. В третия етап в свободния клас трети са Oceanis (иначе осми в крайното класиране). В генералното класиране третата позиция остава при Petra, класирала се четвърта днес.

Maritime.bg – България / Спорт

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент