Курсантите от Випуск 2014 – 2019 г. постъпиха във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

IMG_6060Курсантите от „Випуск 2019“ на ВВМУ “Н.Й.Вапцаров” на 22 август 2014 г. постъпиха в училището. Седемнадесет курсанти (12 младежи и 5 девойки) ще започнат обучение в първи курс за Военноморските сили по три специалности „Корабоводене за ВМС“, „Корабни машини и механизми за ВМС“  и  „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“.

Заместник-началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по административната част кап. I ранг Светослав Димитранов приветства младите курсанти, техните родители и близки пред портала на училището. Той обяви какво предстои на младите курсанти през първите месеци на тяхната военна служба.

От името на родителите приветствие и пожелания за здраве и успешно завършване на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” изказа майката на един от младите курсанти Маринела Христова. Тя им пожела „да им върви по вода“.

В една от учебните зали на училището кап. I ранг Светослав Димитранов и командирите на курсантите запознаха родителите и близките с условията за обучени в училището. Родителите разгледаха част от учебната база и битовите условия в които ще живеят курсантите.

Приетите курсанти ще проведат начална военна подготовка до 26 септември 2014 г., а учебните занятия от първи семестър ще започват на 29 септември 2014 г.

Курсантите от най-новия випуск на Морско училище ще положат военна клетва на 4 октомври 2014 г.

Maritime.bg – България / Морско образование

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент