Млади ветроходци представят Бургас в Румъния

mladi-vetrohodciПопътен вятър във ветроходните състезания и в учението пожела на младите надежди на „Яхт клуб Порт Бургас“ Живко Йорданов и Любен Тенекеджиев зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева.

Перспективните спортисти и техният треньор  Коста Стергинов получиха комплект подаръци и грамота за постигнатите успехи в тазгодишното издание на престижната регата „България си ти!“-Порт Варна 2014г.

Триумфът на бургаските ветроходци в клубното класиране автоматично им гарантира участие в „Европа Къп Румъния“ 2014. Състезанието ще се проведе от 28 август до 1 септември , където бургаската школа ще бъде представена от деветокласника Любен Тенекеджиев.

Живко Йорданов е възпитаник на ПГСАГ „Кольо Фичето“. Той е победител в генералното класиране в Клас Лазер 4.7. и също ще се бори за победа в състезанието Европа Къп Румъния 2014.

И двамата младежи са привлечени от ветроходство повече от 7 години, защото това е много мъжки спорт с който човек  преодолява себе си, устоявайки на вълни и вятър.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент