12 нови съда ще получи руският Черноморски флот до края на годината

chernomorski-flotЧерноморският флот на Русия ще получи едновременно 12 военни и спомагателни кораба до края на годината.

В състава на флота ще влязат два десантно-щурмови катера „Грачонок“, шест спомагателни кораба, две дизел-електрически подводници, както и две фрегати, заяви пред журналисти главнокомандващият на Военноморския флот адмирал Виктор Чирков.

Той припомни, че до края на 2014 г. се планира в състава на Черноморския флот да влезе новата фрегата от проекта 1135.6 „Адмирал Григорович“, а през септември-октомври за Военноморските сили на вода ще бъде пуснат вторият кораб от този проект – „Адмирал Есен“.

 Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС