Генералният директор на ДППИ Ангел Забуртов е избран за вицепрезидент на BASPA

Ангел Забуртов
Ангел Забуртов

Генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” Ангел Забуртов е избран за вицепрезидент на Асоциацията на черноморските и азовските пристанища (Association of Black and Azov Seas  – BASPA).

Отчетно-изборната конференция на организацията се провежда на 8 и 9 септември 2014 г. в грузинския град Батуми и определя политиката на Асоциацията за следващия двугодишен период. BASPA включва всички държави от региона на двете морета. Тя е неправителствена структура в рамките на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).

По време на двудневното събитие се предвижда разискване на основните проблеми и перспективи за развитие на морския транспорт в региона на Черно море, с оглед гарантиране на безопасността на корабоплаването в пролива Босфора. В програмата са застъпени темите за конкурентоспособността и перспективите на трафика между Европа и Азия, Балтийските и Черноморските региони с използването на интермодалния транспорт и железопътните високоскоростни влакове. Участник в конференцията от страна на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” е заместник генералният директор Александър Александров.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент