Шефът на Международната морска организация идва във Варна

Koji-Sekimizu-2Генералният секретар на Международната морска организация ще посети България. Кожи Секимизу ще открие втората работна среща на ръководителите на морските администрации на държавите от Черноморския и Каспийския басейн.

У нас ще пристигнат представители от – Азербайджан, Грузия, Иран, Русия, Казахстан, Молдова, Румъния, Турция, Украйна и Туркменистан. Конференцията ще започне на 14 септември.

Maritime.bg припомня, че мотори за осъществяване на срещата са бившият министърът на транспорта кап. Данаил Папазов и бившият директор на ИА “Морска администрация” к.д.п. Георги Цветков. Те предложиха Варна за домакин по време на среща с генералния секретар на Международната морска организация. Срещата във Варна, ще се проведе под патронажа на Секимизу, който ще бъде удостоен и с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на ВВМУ Н. Й Вапцаров.

Във Варна се очаква да пристигне и генералният директор на дирекция “Мобилност и транспорт” към Европейската комисия Жоао Агуар Макадо, както и директора на Европейската агенция по морска безопасност Марку Милу.

На Втората среща на ръководителите на морските администрации на държавите от Черноморския и Каспийския басейн ще бъде извършен обстоен преглед на процеса по присъединяване на отделните държави към международните конвенции за търговското корабоплаване, приети през последните няколко години. Другата важна тема ще бъде сътрудничеството между администрациите на съответните страни.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие