Коджи Секимидзу е десетият доктор хонорис кауза на ВВМУ

kojiВ Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” се проведе тържествена церемония по присъждане на почетно звание „Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” на генералния секретар на Международната морска организация (IMO) Коджи Секимидзу.

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” капитан I ранг проф. двн Боян Медникаров представи десетия по ред доктор хонорис кауза на училището.

Академично слово, изслушано с голям интерес от присъстващите в залата, прочете г-н Коджи Секимидзу. В него той изрази своята увереност, че развитието на корабоплаването е пряко свързано с подобряване на морското образование.

В залата на Планетариума присъстваха к.д.п. Живко Петров – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация”, контраадмирал Вергил Читак – началник на Военноморската академия на Румъния, г-н Пьотър Ван Сьотхорст – изпълнителен директор на V step, преподаватели, курсанти и студенти от училището, представители на компании от морския бизнес, много гости и приятели на Морското училище.
Тържествената церемония по традиция завърши със засаждане на дърво от г-н Коджи Секимидзу в парка пред централната сграда на ВВМУ.

Секимидзу откри най-новата „Лаборатория за анализ и повишаване на ефективността на корабен пропулсивен комплекс» в катедра „Експлоатация на флота и пристанищата”.

Той изрази своите положителни впечатления от съвременната тренажорна база на Морско училище.

Maritime.bg – Курс

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални