Коджи Секимидзу е десетият доктор хонорис кауза на ВВМУ

kojiВ Планетариума на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” се проведе тържествена церемония по присъждане на почетно звание „Доктор хонорис кауза на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” на генералния секретар на Международната морска организация (IMO) Коджи Секимидзу.

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” капитан I ранг проф. двн Боян Медникаров представи десетия по ред доктор хонорис кауза на училището.

Академично слово, изслушано с голям интерес от присъстващите в залата, прочете г-н Коджи Секимидзу. В него той изрази своята увереност, че развитието на корабоплаването е пряко свързано с подобряване на морското образование.

В залата на Планетариума присъстваха к.д.п. Живко Петров – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация”, контраадмирал Вергил Читак – началник на Военноморската академия на Румъния, г-н Пьотър Ван Сьотхорст – изпълнителен директор на V step, преподаватели, курсанти и студенти от училището, представители на компании от морския бизнес, много гости и приятели на Морското училище.
Тържествената церемония по традиция завърши със засаждане на дърво от г-н Коджи Секимидзу в парка пред централната сграда на ВВМУ.

Секимидзу откри най-новата „Лаборатория за анализ и повишаване на ефективността на корабен пропулсивен комплекс» в катедра „Експлоатация на флота и пристанищата”.

Той изрази своите положителни впечатления от съвременната тренажорна база на Морско училище.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Откриха изложба за годишнината на ВМС, наградиха победителите във флотската спартакиада (галерия)

На 5 август във Военноморския музей беше открита изложба „Творчество и пропаганда във флота в годините на студената война“ по случай 142-та годишнина от създаването на

Финансов експерт е предложеният за генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“

Финансов експерт е предложеният за нов генерален директор на ДП "Пристанищна инфраструктура". Роденият през 1981 г. Добромир Янев е завършил Икономическия техникум в Бургас, а

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили