Европейската мрежа на морските клъстери провежда годишна среща у нас с подкрепата на ДППИ

koraboplavane-evropeiski-saiuzДесета редовна годишна среща на Европейската мрежа на морските клъстери (ЕNMC)” ще се проведе на 26 септември 2014 г. в хотел „Арена ди Сердика“ в гр. София. Домакин на събитието е СНЦ „Морски клъстър България“, с подкрепата на  Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

ЕNMC е организация, обединяваща национални морски клъстери, като към момента членове са 16 държави. Сред тях са Белгия, Дания, Франция, Люксембург, Великобритания, Норвегия, Германия, Испания. Основна цел на организацията е да насърчава морската индустрия в Европа чрез обмен на информация и знания в сфери от общ интерес, чрез съвместни инициативи и провеждане на обща политика в областта на морската индустрия. Организацията предоставя платформа за взаимовръзка между националните морски клъстери и централните европейски власти и подпомага прилагането на интегриран подход в морската политика на европейско ниво.

Ежегодните срещи на ЕNMC се провеждат в различни държави в присъствието на представител на Европейската комисия. Участие в работата вземат ръководителите на националните клъстери. На срещата се отчита дейността на организацията и клъстерите, обсъждат се актуални въпроси, очертават се насоките за бъдещата работа.

За първи път България е домакин на събитието. Това ще допринесе за повишаване имиджа на страната ни пред европейската морска общност.

Работната среща се провежда при закрити врати и лица извън делегатите не се допускат.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент