Откриват новата учебна година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

morsko-obrazovanieДнес във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще бъде открита новата учебна 2014/2015 година.

В 9.50 ч. ще бъдат посрещнати официалните гости пред централния вход на училището.

Тържеството по откриването на новата академична година ще започне със слово на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров. Почетен кортик на изявен курсант от завършващия випуск – курсант-мичман Златан Красимиров Златанов със специализация „Корабоводене за ВМС”, ще бъде връчен от капитан II ранг Марко Фаусто, представител на Военноморските сили на Р. Италия в Щаба на ВМС, Р. България.

След края на тържествената част академична лекция пред студенти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще изнесе доц. д-р Христо Смоленов. В същото време вицеадмирал Румен Николов – началник на отбраната на Р. България, ще изнесе лекция пред курсантите.

Морското училище продължава тенденцията на модернизиране на учебно-материалната база. По случай откриването на новата 2014/2015 учебна година, официалните гости ще открият два нови кабинета.
Кабинет „Морско дело” – изцяло обновена зала за обучението на студенти от специалностите „Експлоатация на флота и пристанищата”, „Корабоводене”, както и от изучаващите дисциплината „Морско дело”.

Оборудвана е с мултимедия, мобилен интернет, климатична инсталация. Тук са разположени макети на кораби, спасителен плот и оборудването за него, тренажор за спускане на спасителни лодки, и други, необходими за качеството на обучението пособия.

Лабораторията „За превенция и преодоляване на последствията от нефтени разливи и аварии в морския транспорт” е втората придобивка за обучение на курсанти и студенти в Морско училище, съобщиха от ВВМУ.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Проф. Боян Медникаров: Световното признание на ВВМУ ни мотивира и за наградата „Питагор“

Флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров Колективната награда „Питагор“, която ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ получи на 24 май, е за успешен трансфер на научни резултати в

Морето прие адмирал Иван Добрев

На 15 юни 2021 г., последното желание на адмирал от запаса Иван Добрев – „да го приеме морето”, беше изпълнено от Военноморските сили. Церемонията по разпръскването на праха му се