Идва краят на подвижните мостове (видео)

20140825Холандска инженерна компания намери уникално решение за ограничаване строителството на подвижни мостове, които много често са причина за огромни задръствания в големите градове.

Холандците от Royal Haskoning DHV предлагат да бъде използвана гравитацията за сваляне на плавателните съдове под мостовете, а не те да се вдигат.

Концепцията всъщност е изключително проста. Дизайнът включва система от две плаващи камери под обща ос. При наклоняването им нивото на водата в тях намалява или се покачва и така се осигурява преминаване на по-високите съдове под моста.

Според компанията съоръжението може да “коригира” нивото на водата до 8 метра. За изграждането му ще са нужни минимум 60 млн. евро, отчитат от Royal Haskoning DHV.

Видео:

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).