Идва краят на подвижните мостове (видео)

20140825Холандска инженерна компания намери уникално решение за ограничаване строителството на подвижни мостове, които много често са причина за огромни задръствания в големите градове.

Холандците от Royal Haskoning DHV предлагат да бъде използвана гравитацията за сваляне на плавателните съдове под мостовете, а не те да се вдигат.

Концепцията всъщност е изключително проста. Дизайнът включва система от две плаващи камери под обща ос. При наклоняването им нивото на водата в тях намалява или се покачва и така се осигурява преминаване на по-високите съдове под моста.

Според компанията съоръжението може да “коригира” нивото на водата до 8 метра. За изграждането му ще са нужни минимум 60 млн. евро, отчитат от Royal Haskoning DHV.

Видео:

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Морска администрация изгражда инфраструктура за интегрирано морско наблюдение

Изпълнителна агенция „Морска администрация" ще изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирана на модела за данни на CISE. Днес във Варна се

Стартира проект за внедряване на интегрирано българско морско наблюдение

Стартира проект „Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдение (ИнБулМарС), базирано на обща среда за обмен на информация (CISE) за наблюдение на морската територия на