Два нови кабинета откриха във ВВМУ за началото на учебната година

vvmu2Новата учебна година бе открита днес във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

ВВМУ продължава да модернизира учебната си база. Днес бяха открити два нови кабинета. Кабинет № 3319 „Морско дело” – изцяло обновена зала за обучението на студенти от специалностите „Експлоатация на флота и пристанищата, „Корабоводене”, както и за изучаващите дисциплината „Морско дело”. Залата е оборудвана с мултимедия, мобилен интернет, климатична инсталация. В нея са изложени макети на кораби, спасителен плот и оборудването за него, тренажор за спускане на спасителни лодки, и други, необходими за качеството на обучението пособия. Тя е създадена със средства на училището, труда и усилията на студентите. В кабинета могат да се обучават едновлеменно повече от 150 студенти.

Лаборатория 1315 „За превенция и преодоляване на последствията от нефтени разливи и аварии в морския транспорт” – втората придобивка за обучение на курсанти и студенти в Морско училище. Три тренажорни ленти са на разположение на обучаемите. Новите тренажори работят в мрежа, а на екраните се създава виртуална среда, която възпроизвежда реална такава при инциденти с пожар на кораба и разлив на нефтени продукти. Средствата за оборудването на лабораторията са осигурени по европейска програма за развитие от холандската компания VSTEP. 

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент