Курсове за работа на хеликоптерни площадки на море предлагат в Украйна

1Най-модерният в Черноморския регион морски квалификационен център – Lerus, вече предлага курсове за обслужващия персонал на хеликоптерни площадки.

В Lerus желаещите вече ще могат да се обучават в два курса – Helicopter Landing Officer (HLO) и Helideck Assistant (HDA). Курсовете са така разработени, че да отговарят както на нуждите на начинаещите, така и на нуждите на опитни моряци, уточняват от Lerus.

Обучаемите получават познания за надзора на пасажерите при качването им на борда на хеликоптер, надзора при товаро-разтоварните операции, различните начини за комуникация между пилотите и офицера на площадката за кацане и много други.

През последните няколко години офшорната индустрия е най-бързоразвиващата се като цяло в сектора. Това бурно развитие създава и постоянна нужда от подготвени кадри.

3Абсолютно сигурно е, че заетите в този сектор трябва да са напълно подготвени за всякакви ситуации. У нас обаче не съществува тренировъчен център, който да предлага специфично обучение за офшорната индустрия. В Черноморския басейн единственото подобно място е център „Лерус”, базиран в Одеса, Украйна. Той предлага обучение в приближаващи се максимално до реалните условия. Свръхмодерният център е създаден през 2007 година.

Освен това „Лерус” подпомага морските лица при търсене на най-подходящите за тях работни позиции, според квалификацията им. В център „Лерус” се провеждат различни квалификационни курсове, сред които “Ship Handling”, “Dynamic Positioning”, “Crane Operations”, “HR” и “High voltage training”. Към център “Лерус” работи и луксозен хотел, в който отсядат курсистите.

4В групата “Лерус” работи и най-голямата в Черноморския басейн агенция за подбор на кадри за офшорната и газовата индустрии, както и компания за корабно снабдяване в Одеса.

Центърът предлага квалификация и последваща реализация в офшорната индустрия и за български специалисти.

Повече информация можете да откриете тук.

Платена публикация

Maritime.bg – Курс
 

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент