Откриват паметна плоча на адмирал Орманов

admiral-ormanovПаметна плоча на адмирал Бранимир Орманов ще бъде открита днес от 11 ч. пред гарнизонния военен стол „Маяк“ (бул. „Сливница” № 59 – срещу община Варна), предаде “Черно море”. Плочата се открива по инициатива на Българската военноморска конфедерация и с подкрепата на Военноморските сили по повод 100 г. от рождението на адмирал Орманов и приноса му в изграждането на военния флот.

Бранимир Орманов (1914 – 1985) е български военноморски офицер, адмирал, командващ Военноморския флот, по-късно началник на Генералния щаб, а след това заместник-министър МНО и началник на Гражданска отбрана. След излизането му в запас става председател на Националния океанографски комитет. Той е бил и ще остане в паметта ни като един високо подготвен военно-морски специалист, командир, вечно търсещ новатор, отдал целия си живот в служба на Военноморския флот и Родината.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент