Откриват паметна плоча на адмирал Орманов

admiral-ormanovПаметна плоча на адмирал Бранимир Орманов ще бъде открита днес от 11 ч. пред гарнизонния военен стол „Маяк“ (бул. „Сливница” № 59 – срещу община Варна), предаде „Черно море“. Плочата се открива по инициатива на Българската военноморска конфедерация и с подкрепата на Военноморските сили по повод 100 г. от рождението на адмирал Орманов и приноса му в изграждането на военния флот.

Бранимир Орманов (1914 – 1985) е български военноморски офицер, адмирал, командващ Военноморския флот, по-късно началник на Генералния щаб, а след това заместник-министър МНО и началник на Гражданска отбрана. След излизането му в запас става председател на Националния океанографски комитет. Той е бил и ще остане в паметта ни като един високо подготвен военно-морски специалист, командир, вечно търсещ новатор, отдал целия си живот в служба на Военноморския флот и Родината.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент