Военна клетва полагат курсантите от ВВМУ

131-години-ввму-7На 04.10.2014 г. от 10.00 ч. в района на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва на курсантите от „Випуск 2019”.

Седемнайсет млади курсанти, от които 12 младежи и 7 девойки прекрачиха прага на Морското училище на 22 август т.г. Те ще се обучават по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, в три специализации: „Корабоводене за ВМС”, „Корабни машини и механизми за ВМС” и „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи за ВМС”.

Курсантите са от градовете Варна, Бургас, Димитровград, Добрич, Търговище и Силистра.

Ритуалът по полагане на военна клетва ще започне с посрещане бойното знаме на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Клетвата ще бъде ръководена от командира на батальона за подготовка на курсанти – к-н Мирослав Мезев.

След приемането на строя от старшия началник, курсантите ще положат военна клетва и поединично ще преминат под знамената. Следва приветствие на старшия началник и изпълнение на химна на Р България. Положилите военна клетва ще бъдат поздравени от началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” к-н I р. проф. д.в.н. Боян Медникаров. От името на първокурсниците, слово ще произнесе курсант Петър Генов.

Ритуалът ще завърши с тържествен марш и изпращане на бойното знаме на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.

Maritime.bg – ВМС

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва