Китай субсидира местните корабособственици

Screen Shot 2014-10-02 at 7.57.47 AM293,3 млн. долара са получили четири китайски компании от местното правителство за обновяване на флота си. Средствата са осигурени от народната република, която още през миналата година съобщи, че издига като основен приоритет корабоплаването и ще субсидира много предприятия за обновяване на флота и извеждане от експлоатация на стари кораби.

Изискването е средствата да бъдат използвани за строителство на нови по-екологични кораби, построени в китайските корабостроителници.

Вчера COSCO съобщи, че е получила 1,3 млрд. юана (над 250 млн. долара) като компенсация за нарязване на стари кораби.

China Shipping Development Co. (CSDC) е получила 215 млн. юана за скрапирането на 15 кораба. China Shipping Container Lines (CSCL) е взела 40 млн. юана за извеждане от експлоатация на 5 съда и за обновяване на други пет кораба.

В началото на септември, правителството в Китай съобщи, че е задействан план за “индустриално съживяване”. Всички мерки по него трябва да бъдат изпълнени до 2020 година. Планът включва и редица реформи в институциите, намаляване на данъците за корабопритежателите, както и модернизация на пристанищната инфраструктура.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент