Ангелкова се срещна с морския бранш

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПо инициатива на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова бе проведена среща с представители на браншови организации в сферата на водния транспорт.

По време на срещата бяха обсъдени теми, свързани с нормативната уредба и други текущи въпроси, касаещи водния транспорт. Министър Ангелкова изрази своята позиция, че всички промени в законодателството в сектора трябва да бъдат предварително обсъждани с бранша.

Министър Ангелкова информира бизнеса, че съвместно с Румъния се работи по проекта за подобряване на корабоплаването по река Дунав. Основна цел е да бъдат оптимизирани сроковете за подготовката му, за да се кандидатства за финансиране по Механизма за свързана Европа (Connecting Europe Facility). Това ще е една от основните теми на предстоящата в петък среща на министъра в Букурещ.

По време на срещата ще бъде обсъдена и темата, свързана с намерението на румънската страна да бъде въведена такса в размер на 150 евро за акостиране на ро-ро кораби в пристанище Бекет. Този въпрос беше обсъден на срещата и представителите на бранша изразиха благодарност за спешните мерки, които предприема министър Ангелкова и ангажираността на държавата с проблемите на бизнеса.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент