Поредни рокади „по факса“ в Пристанище Бургас

argir-boyadjievСнощи изпълнителният директор на бургаското пристанище Аргир Бояджиев е бил уволнен. Заповед за това е получена по факса. Пред BurgasNews той потвърди за уволнението. „Ще си почина няколко дни и продължава напред. Не мога да спра развитието и кариерата си заради политическо уволнение“, е краткият коментар на Бояджиев.

На негово място в Борда на директорите е назначен софиянецът Иван Иванов Капитанов. По всяка вероятност предстои уволнение и на другия член на борда – социалистът Стойко Танков.  Очаква се Диян Димов отново да за стане начело на бургаското пристанище.

ivan-kapitanovИван Капитанов е началник на кабинета на земеделския министър. Той е роден на 29.07.1977 г. Завършил магистър  по Икономика и управление на индустрията в Университет за Национално и Световно Стопанство – гр. София.

От октомври 2002 до март 2011 е държавен експерт в дирекция „Финанси на реалния сектор“ към Министерство на финансите с ангажименти по изготвяне на прогнози за бюджетното планиране и мониторинг на разходите от Европейските земеделски фондове и националните програми за финансиране в селското стопанство на Държавен фонд „Земеделие.

От април 2011 г. до ноември 2013 г. е заместник-изпълнителен директор на ДФ “Земеделие“ – РА с ресори на управление: дирекция „САПАРД“, дирекция „Рибарство и аквакултури“, дирекция „Инвестиционни схеми за подпомагане“, дирекция „Краткосрочни схеми за подпомагане“, дирекция „Селскостопански пазарни механизми“.

Специализирал „Публичното управление и структурни реформи” и „Публично-частно партньорство” към Европейски институт по публична администрация, гр. Маастрихт, Холандия през 2008 г.

Има специализация през 2009 г. по „Институционализирано публично-частно партньорство– нов модел на партньорство между публичния и частния сектор” към ADETEF – гр. Париж, Франция.

Владее английски език. Женен с две деца.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент