Първо посeщeние на MSC Orhestra в Пристанище Бургас

morska-gara-burgasДнес за първи път пасажерски кораб “MSC Orhestra“, който е част от голямата корабна компания „Mediterranean Shipping Company”  посети  „Пристанище Бургас” ЕАД. Параметрите на круизният кораб са следните: 16 палуби, дължина 294 м., газене 8,70м,  височина 60м, капацитет 2550 пасажера и 1054 екипаж. “MSC Orhestra“ е един от най-новите кораби на“MSC Cruises“ и е вторият от круизната линия  „Musica-class”. Корабът е в Италиански стил и предлага комбинация от дизайн, комфорт и сигурност. Луксозният лайнер предлага широк спектър от забавления и съоръжения – турска баня за подмладяване, тенис кортове, екзотични барове и ресторанти, казина, театър и много други атракции.

С цел рекламиране на круизният продукт, а също България и областа, българска фирма организира посещение на туроператорски компании и медии на два кораба(COSTA DELICIOSA и PRINSENDAM)  на 17 и 18 октомври 2014г. Събитието включва обиколки и запознаване с възможностите на пасажерските кораби, както и кулинарните продукти.

От началото на сезон 2014г до този момент са обработени 19 круизни кораба с 28 084 пътника. До края на сезона се очаква да пристигнат още 7 круизни кораба с приблизително 10 000 пътника.

Ръководството на порта съвместно с компанията „Mediterranean Shipping Company” се надява на дългосрочно съвместно сътрудничество в круизния бизнес.

Maritime.bg – България
 

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва