Над 150 ветроходци се събират за регата „Black Sea Blue Cup“

Screen Shot 2014-10-09 at 8.46.23 PMНад 150 участника ще се включат в тазгодишното издание на Международната ветроходна регата „Black Sea Blue Cup“. Тя ще бъде открита на 10 октомври /петък/ в 11.00 часа в яхт клуба на Пристанище Бургас.

Освен български клубове, в гонките ще се включат  състезатели от Румъния, Гърция и Турция, уточни  д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет  здравеопазване и спортни дейности, по време на пресконференция днес.

Престижната регата се организира от Яхт клуб „Черноморец – Бургас“ , Яхт клуб „Порт Бургас“ и Българска Федерация по Ветроходство, със съдействието на Община Бургас.

„Това състезание е отлична генерална репетиция за предстоящото през август следващата година Европейско първенство по ветроходство в класове 420 и 470“, заяви по време на пресконференцията Валентин Николов – председател на Българска Федерация по Ветроходство.

В пресконференцията взеха участие още Атанас Кобарелов, председател на Яхт клуб „Черноморец – Бургас“, Евгени Мавродиев – председател на Яхт клуб „Порт Бургас“, и Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт“ в Общината.

Maritime.bg – Спорт

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва