Над 150 ветроходци се събират за регата „Black Sea Blue Cup“

Screen Shot 2014-10-09 at 8.46.23 PMНад 150 участника ще се включат в тазгодишното издание на Международната ветроходна регата „Black Sea Blue Cup“. Тя ще бъде открита на 10 октомври /петък/ в 11.00 часа в яхт клуба на Пристанище Бургас.

Освен български клубове, в гонките ще се включат  състезатели от Румъния, Гърция и Турция, уточни  д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет  здравеопазване и спортни дейности, по време на пресконференция днес.

Престижната регата се организира от Яхт клуб „Черноморец – Бургас“ , Яхт клуб „Порт Бургас“ и Българска Федерация по Ветроходство, със съдействието на Община Бургас.

„Това състезание е отлична генерална репетиция за предстоящото през август следващата година Европейско първенство по ветроходство в класове 420 и 470“, заяви по време на пресконференцията Валентин Николов – председател на Българска Федерация по Ветроходство.

В пресконференцията взеха участие още Атанас Кобарелов, председател на Яхт клуб „Черноморец – Бургас“, Евгени Мавродиев – председател на Яхт клуб „Порт Бургас“, и Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт“ в Общината.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент