Инж. Ангел Забуртов: Избран е изпълнител за строителство на шабленската естакада

shabla_estakadaПредстои сключването на договор за инженеринг и строителство на естакадата на н. Шабла. Това каза пред Maritime.bg генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ инж. Ангел Забуртов.

По думите му вече е избран изпълнител за проекта, като е изтекъл срокът за обжалване на процедурата.

Maritime.bg припомня, че в обявената обществена поръчка участваха четири консорциума. Две от групите обединяваха фирми от Варна, а другите две – софийски компании.

6,2 млн. лева са предвидени за инженеринговата дейност и отделно 150 хил. лева за строителния надзор на новата естакада, която е свързана с икономическите интереси на държавата, с оглед на предстоящите проекти за проучване и добив на природни ресурси във водите на Черно море.

Естакадата при нос Шабла е завършена през 1969 година. Съоръжението е трябвало да подпомага търсенето, проучването и добива на нефт и газ в Тюленовското находище. По-късно тази й дейност е преустановена. Известно време съоръжението става база на специализирани институти за проучване на морето.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент