Диян Димов е новият стар директор на Пристанище Бургас

diyan-dimov-pristanishte-burgas-baspaДиян Димов е новият стар изпълнителен директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД. На проведено вчера заседание, бордът на директорите е избрал за титуляр Димов, който поема поста от отстранения през миналата седмица Аргир Бояджиев.

Пред Maritime.bg служебният министър на транспорта Николина Ангелкова коментира, че промяната в състава е свързана с „оптимизиране работата на пристанището“.

Диян Димов е и общински съветник в Бургас от ПП ГЕРБ. Той отново се връща на поста след една година прекъсване. Димов бе начело на порта при правителството на ГЕРБ. При управлението на БСП и ДПС бе понижен. Към момента в борда остава Стойко Танкова (БСП).

В края на август от поста изпълнителен директор бе свален Николай Тишев, който е областен лидер на БСП в Бургас. Припомняме, че сред промените е и назначението на Иван Капитанов в борда.

Диян Димов е завършил „Икономика и организация на водния транспорт“ в Одеския институт за инженери на Морския флот в Украйна. Има над 25-годишен стаж в Пристанище Бургас, като през този период е заемал различни длъжности. От 1988 г. е началник на отдел „Анализ, статистика и труд“, след това през 2003 г. става заместник-ръководител на терминал „Насипни товари“. През 2009 г. е назначен за директор на дирекция „Експлоатация“ в порта, а в периода от 2010 г. до юли 2013 г. е изпълнителен директор на пристанището.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).