Ангел Найденов: Искаме връщане на проекта за Пристанище Варна

Screen Shot 2014-10-14 at 11.29.17 AMВсички варненски депутати в следващия парламент трябва да поискат възобновяването на проекта за строежа на нов терминал и отварянето на пристанище Варна към града. Тази позиция изрази пред медиите избраният за депутат водач на листата на социалистите в града и региона Ангел Найденов, предаде „Народно дело„.

Той потвърди, че най-важният проект за Варна остава приоритет за него и БСП.

Проектирането на бъдещия интермодален терминал и набелязването на концепции за новата атракционна зона на пристанище Варна-изток бяха спрени от служебния кабинет с мотив да се пестят средства от бюджета на държавата.

„От тези пари, които служебното правителство смята да спести, една трета бяха определени за Варна. Това са не само 15 млн. за проектирането на пристанището, а и 30 млн. от Министерството на правосъдието за Съдебната палата. Това е абсолютно недопустимо и поредният удар върху интересите на Варна. Ще намерим начин да се противопоставим и да търсим преразглеждане на това решение. Това трябва да е съвместна инициатива на всички, които са получили доверието на варненци на изборите“, заяви Ангел Найденов.

Maritime.bg – България

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва