Танкер е в пясъчен плен от седмица в река Амазонка

Screen Shot 2014-10-16 at 10.56.56 AMТанкер заседна във водите на река Амазонка. Вече седми ден се прави опит за неговото изтегляне. SEYCHELLES PATRIOT е заседнал на 8 октомври при преход във водите на реката към Манаус. Според компанията-собственик на кораба – Seychelles Petroleum, корабът е заседнал на пясъчно-тинеста коса в средата на реката. От фирмата уточняват, че по време на инцидента на борда е имало двама бразилски пилоти.

Към момента местните власти са направили два неуспешни опита за изтегляне на плавателния съд. След първия неуспешен опит, при който е опитано корабът сам да слезе от пясъчната коса, е нает екип на SMIT, който е изготвил план на операцията. В понеделник е направен втори опит с два влекача, който също се оказва неуспешен.

Трети влекач е бил нает във вторник, като е планирано операцията да се проведе още същата вечер. Според наличните данни в интернет, корабът все още не е изтеглен, което означава, че и третият опит е бил неуспешен.

Според Seychelles Petroleum, здравината на корпуса е запазена.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на