Стартира морската експедиция до нос Хорн

Screen Shot 2014-10-16 at 10.59.52 AMОн-лайн достъпното приключение – морска експедиция до нос Хорн – е в своята заключителна фаза.

Остават броени дни до отплаването на екипажа. Предвидено е то да се състои на 20 октомври, ако атмосферните условия са благоприятни.

Първото организирано българско плаване до Нос Хорн има амбиция да запише в морската история на българското мореплаване – развяването за първи път на българското знаме на нос Хорн!

За да достигне Пътешествието до хората, публичността на събитето ще бъде осъществявана чрез oн -лайн навигационна система, пътуването ще може да бъде проследено във всяка точка на своя маршрут, публикувана на сайта на плаването www.moreplavateli.com.

След завръщането на екипажа ще бъде подготвена фотоизложба, проследяваща историческото плаване в снимки.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.