Варна е домакин на Черноморската конференция за търсене и спасяване на море

spasitelen-plot

Варна ще бъде домакин на единадесетата конференция на Черноморските държави по търсене и спасяване на море. Конференцията ще се проведе на 21 и 22 октомври в сградата на Дирекция „Морска администрация“ – Варна.

Ежегодната конференция, стартирала през 2004 г. в Констанца, се утвърди като значим форум за обсъждане на текущи организационни въпроси и взаимодействието на специализираните служби за търсене и спасяване в зоната Черноморския басейн.

Домакин на тазгодишната конференция е ИА „Морска администрация“. За участие са поканени делегации на съответните администрации и служби на Грузия, Румъния, Русия, Украйна и Турция, служители в Международната морска организация, както и представители на български държавни и обществени организации, имащи отношение към морското търсене и спасяване.

В дневния ред са включени доклади и презентации, отнасящи се до състоянието на националните служби за спасяване на море, както и проблемите, съпътстващи взаимодействието и сътрудничеството в тази област на международно и регионално ниво.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент