Приключи първия етап от участието на фрегата „Верни” в операцията на НАТО в Средиземно море „ACTIVE ENDEAVOUR 2014”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПриключи първия етап от участието на фрегата „Верни” в операцията на НАТО в Средиземно море „ACTIVE ENDEAVOUR 2014”.

По време на първият патрул екипажът на фрегата „Верни” изпълни поставените задачите по наблюдение на морските превози в заповяданата зона за отговорност в Средиземно море. На 12 октомври 2014 година корабът влезе във военноморска база Суда, на о. Крит, Гърция за допълване запасите и участие в  обучение за повишаване на квалификацията на част от екипажа.

За времето от 13 до 17 октомври 2014 година основният команден състав и групата за проверка на кораби, преминаха през специализиран модул в Центъра на НАТО по морски възпиращи операции. Това повиши, подготовката на личния състав от кораба за участието в операцията на НАТО „Active Endeavor”.

В тренировъчния център на НАТО офицерите бяха запознати с анализи и поуки от военноморски операции по контрол на корабоплаването в последните години;  информация за предизвикателствата на море в района, в който кораба ще патрулира и информация за провежданите операции за борба с пиратството на море и техники за провеждане на преговори с кораб-нарушител. Групата за проверка на кораби на фрегата „Верни” се обучава в техниките и процедурите на НАТО, свързани с проверка на кораб-нарушител, неговия товар, обезвреждане и претърсване на членове на екипажа на кораб-нарушител.

На 17 октомври 2014 г. командирът на Международния тренировъчен център, комодор Йоанис Павлополос, връчи сертификати на успешно преминалите обучението.

Предстои изпълнение на планираните мероприятия.

На октомври 2014 г., от пункт за базиране Бургас на военноморска база – ВМС, фрегатата „Верни” от състава на дивизион патрулни кораби отплава за второто участие в операцията на НАТО в Средиземно море ACTIVE ENDEAVOUR”. Командир на кораба и на 130 членният екипаж е капитан ІІ ранг Павлин Петков.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Европейските корабособственици настояват за повече военни кораби в Гвинейския залив срещу пиратите

Ситуацията в Гвинейския залив е основен приоритет за европейската морска индустрия през последните години. Броят на пиратските инциденти и нивото на насилие предизвикват

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент