Отбелязаха 130-та годишнина от рождението на флотския герой капитан I ранг Георги Купов

8-IMG_7570_18102014Вчера пред кораба-музей „Дръзки” с тържествен военен ритуал беше отбелязана 130-та годишнина от рождението на героя от Балканската война капитан I ранг Георги Купов – виден морски офицер, оставил следи в историята ни с приноси за развитието на военноморските ни сили, морското и речното ни стопанство, радетел на българската морска идея.

Почетният караул бе приет от заместник-командира на Военноморските сили, комодор Димитър Ангелов. Директорът на Военноморският музей д-р Мaриана Кръстева произнесе слово за живота и делото на флотския герой. След това двамата положиха венци на борда на торпедоносеца – именно с прославения „Дръзки” завинаги е свързано името на капитан I ранг Георги Купов, като негов командир по време на Балканската война.

Почетен караул премина в тържествен марш под звуците на емоционалното изпълнение на Представителния духов оркестър на ВМС. След тържествения ритуал гостите разгледаха експозицията на музея.

Фото: Морски вестник

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент