В единен портал ще обменят данни морските администрации на черноморските страни

morska-administraciyaМорските администрации на черноморските държави ще разработят съвместен интернет портал, съобщи във Варна директорът на местната дирекция „Морска администрация“  к.д.п. Валентин Енчев, цитиран от БТА. По думите му разработката е на Грузия. Идеята е всички администрации да качват информация в портала и чрез него да обменят опит и данни.

Новата разработка е една от темите на започналата вчера 11-та конференция на морските администрации от черноморските държави. Кап. Енчев уточни, че по традиция на тези срещи всяка от страните представя с какви нови средства за търсене и спасяване на море се е снабдила през последната година.

По думите му българската администрация няма нови кораби. Тя разполага с 6 катера. При нужда от други средства се търси съдействието на Военноморските сили и Гранична полиция.

Енчев допълни, че през изминалата година няма задържани български кораби в пристанища по света. В нашите портове са били задържани 25 чужди плавателни съда. Той коментира, че българските кораби са с добри технически показатели и има шанс България да влезе в Белия списък по Парижкия меморандум през април 2015 година, когато ще се навършат три години без задържане на български кораб.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент