Драгират акваторията пред „Бял кей” в Пристанище Лом

korabi-dunavДрагиране на акваторията пред „Бял кей” в Пристанищен терминал Лом, така че да се осигурят проектните й дълбочини и съответно да се обезпечи нормалното и безаварийното приставане на кораби, е основната дейност по обявена от ДППИ – Лом обществена поръчка.

Обявената от териториалното поделение на ДППИ обществена поръчка едновременно с това цели да се облекчат товаро-разтоварните дейности и ще се повиши ефективността на наличната товаро-разтоварна механизация при обработката на товарите при ниски водни стоежи на р. Дунав.

Понастоящем значителни количества наносен материал, без точно определена зърнометрия и състав, образувал се в резултат на русловите процеси и претоварната дейност по естествен път са отложени в оперативната акватория на І-во, ІІ-ро и ІІІ-то корабни места („Бял кей”). Това усложнява фактическото състояние на речното дъно в зоната на терминала, като при ниски водни стоежи на р. Дунав, характерни през месеците юли, август, септември и октомври, приставането на „Бял кей” и товаро-обработката на корабите значително се затрудняват.

Прогнозната стойност на поръчката е 200 000,00 лв., без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката не може да надвишава 120 дни.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент