Рекордна печалба отчита Пристанище Русе за последните 5 години

Пристанище РусеЗа периода януари – септември 2014 г. в „Пристанищен комплекс – Русе“ ЕАД са обработени 462 хил. тона товари, съобщиха от дружеството. Нетните приходи от дейността са 4 087 хил. лв. Дружеството успява да отчете печалба от 863 хил. лв., като този показател е с най-големи стойности от 2009 г. насам.

В сравнение със същия период на 2013 г. се наблюдава 12% ръст на обработените товари. Най-голямото пристанище в българския участък на р. Дунав – Русе-изток увеличава обема на товарите си с 28%, а генерираните приходи с 13%.

През успешната 2014 г. бяха привлечени нови клиенти, като и в момента текат интензивни разговори за привличане на различни видове товари. През настоящата година стартира и редовна контейнерна линия, уточняват от порта.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Морска администрация изгражда инфраструктура за интегрирано морско наблюдение

Изпълнителна агенция „Морска администрация" ще изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирана на модела за данни на CISE. Днес във Варна се

Стартира проект за внедряване на интегрирано българско морско наблюдение

Стартира проект „Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдение (ИнБулМарС), базирано на обща среда за обмен на информация (CISE) за наблюдение на морската територия на