Диян Димов: Круизните кораби изплатиха Морска гара – Бургас

Приходите, които са фактурирани от посещенията на круизните кораби, вече са равни на инвестицията за Морската гара – Бургас. Това разкри днес изпълнителният директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД Диян Димов, предаде БургасНюз. Той допълни, че държавното пристанище е положило много усилия през последните години за развитие, това вече се отразявало благотворно, но имало още много, което да се желае.

„За съжаление Бургас все още не може да се нарече круизен град. В градове като Дубровник до миналата година са построени над 1200 метра кей, само за пасажерски кораби. Тази година очакват 1 000 000 пасажери, като са инвестирали 35 млн. евро само за последните три години, от както и ние започнахме“, поясни той.

Шефът на пристанището присъства на международния инвестиционен форум „Новата икономика на България – пътят на изток“. В него той ще разчита на нови, ползотворни за пристанището контакти, който да помогнат за развитието на Бургас като морски град.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на