Кадрови размествания в Пристанище Русе

ruse-zapadПетър Драгошинов е назначен за член на Съвета на директорите на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД.

Той заема мястото на Николай Найденов, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщинията.Петър Драгошинов е дългогодишен експерт в сферата на речното корабоплаване, като целият му професионален път е свързан с корабоплаването по река Дунав.

Последователно е заемал различни постове в Държавната инспекция по корабоплаване, „Параходство БРП“ АД, „Рубишипс“ ООД и Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

Бил е изпълнителен директор на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД в продължение на три години – в периода от 2009 до 2013 г.

От министерството информират още, че предстои Съвета на директорите на Пристанищния комплекс да избере изпълнителен директор на дружеството.

Рекордна печалба

Междувременно „Пристанищен комплекс – Русе“ ЕАД отчете най-голямата си печалба за последните 5 години. За периода януари – септември 2014 г. пристанището е обработило 462 хил. тона товари. Нетните приходи от дейността са в размер на 4087 хил. лева.Отчетената от дружеството печалба от 863 хил. лева е най-голямата от 2009 година насам.

Ръстът на обработените товари спрямо същия период на 2013 г. е 12%.

За първите 9 месеца на годината най-голямото пристанище в българския участък на р. Дунав – „Русе-изток“, увеличи обема на обработените товари с 28%, а генерираните приходи – с 13 на сто.

„Пристанищен комплекс-Русе“ ЕАД е най-старото българско пристанище на река и море. Официално то е открито на 7 ноември 1866 г.
Днес „Пристанищен комплекс-Русе“ ЕАД ръководи дейността на няколко основни български пристанища на р. Дунав: Русе, Тутракан и Силистра.

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент