Ивайло Московски отново поема транспортното министерство

ivailo-moskovskiИвайло Московски е новият стар министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета „Борисов 2“. Служебният министър на ведомството Николина Ангелкова сега поема министерството на туризма.

Ускоряване на реформите и надграждане на постигнатите резултати са основни приоритети на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Това стана ясно, по време на церемонията по предаване на управлението на МТИТС. По думите му, предстои управление в много тежка и сложна ситуация в страната.

Очаква се следващата седмица да бъде представен екипът на министър Московски и конкретни приоритети и цели в секторите транспорт, информационни технологии и съобщения.

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията благодари на екипа на МТИТС и пожела успех на новия министър.

Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в град Плевен.

Завършва УНСС със специалност публични финанси, а след това и финансов мениджмънт в Стопанската академия в Свищов.

Между 1995 и 1996 г. е инспектор в „София инс“.

От 1999 г. до 2002 г. Московски е председател на Борда на директорите и член на Управителния съвет на „Монтана“АД, в периода 2002 г. – 2003 г. е търговски директор на „Балтекс комерс“ ЕООД. От 2003 г. до юли 2009 г. е управител на Официалното представителство на фирма STOLL – Германия за България. Заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията с ресор европейски програми и проекти и евроатлантическо сътрудничество.

През лятото на 2009 година става заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

На 19 май 2011 година става министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета на Бойко Борисов, след като предшественикът му Александър Цветков подава оставка.

Владее английски и немски език.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и