Ивайло Московски отново поема транспортното министерство

ivailo-moskovskiИвайло Московски е новият стар министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета „Борисов 2“. Служебният министър на ведомството Николина Ангелкова сега поема министерството на туризма.

Ускоряване на реформите и надграждане на постигнатите резултати са основни приоритети на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Това стана ясно, по време на церемонията по предаване на управлението на МТИТС. По думите му, предстои управление в много тежка и сложна ситуация в страната.

Очаква се следващата седмица да бъде представен екипът на министър Московски и конкретни приоритети и цели в секторите транспорт, информационни технологии и съобщения.

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията благодари на екипа на МТИТС и пожела успех на новия министър.

Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в град Плевен.

Завършва УНСС със специалност публични финанси, а след това и финансов мениджмънт в Стопанската академия в Свищов.

Между 1995 и 1996 г. е инспектор в „София инс“.

От 1999 г. до 2002 г. Московски е председател на Борда на директорите и член на Управителния съвет на „Монтана“АД, в периода 2002 г. – 2003 г. е търговски директор на „Балтекс комерс“ ЕООД. От 2003 г. до юли 2009 г. е управител на Официалното представителство на фирма STOLL – Германия за България. Заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията с ресор европейски програми и проекти и евроатлантическо сътрудничество.

През лятото на 2009 година става заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

На 19 май 2011 година става министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета на Бойко Борисов, след като предшественикът му Александър Цветков подава оставка.

Владее английски и немски език.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Морска администрация изгражда инфраструктура за интегрирано морско наблюдение

Изпълнителна агенция „Морска администрация" ще изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирана на модела за данни на CISE. Днес във Варна се

Стартира проект за внедряване на интегрирано българско морско наблюдение

Стартира проект „Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдение (ИнБулМарС), базирано на обща среда за обмен на информация (CISE) за наблюдение на морската територия на