Пирати отвлякоха двама турски моряци край Нигерия

tanker-basadДвама турски моряци са били отвлечени след като пирати нападат техния кораб – танкер BASAT. Инцидентът е станал във водите край Нигерия.

На борда на кораба е имало 14-членен екипаж. BASAT е бил атакуван от тежковъоръжени нигерийци, които откриват огън по кораба, успяват да се качат на борда му и поемат контрола.

12 от турските моряци успяват да влязат в специалната аварийна кабина, другите двама мъже от екипажа обаче били открити и отвлечени.

Преди да слязат от кораба, пиратите задигнали и всички ценности на екипажа.

Според информация на турски медии, пиратите са се свързали с базираната в Тузла компания-собственик на кораба и са поискали откуп в размер на 5 млн. щ. долара. След преговори сумата паднала на 500 хил. долара.

Към момента няма яснота за развитието на случая.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Проф. Боян Медникаров: Световното признание на ВВМУ ни мотивира и за наградата „Питагор“

Флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров Колективната награда „Питагор“, която ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ получи на 24 май, е за успешен трансфер на научни резултати в

Морето прие адмирал Иван Добрев

На 15 юни 2021 г., последното желание на адмирал от запаса Иван Добрев – „да го приеме морето”, беше изпълнено от Военноморските сили. Церемонията по разпръскването на праха му се