От началото на годината ИАРА–Варна е извършила 1667 проверки и инспекции

iara1667 проверки и инспекции са извършени от ИАРА – Варна от началото на годината. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Николай Кереков, ИД Началник отдел“РК“Варна. Той посочи, че проверките и инспекциите са включвали Черно море, лодкостоянки, търговска мрежа, вътрешни водоеми, нарушение на любители-риболовци без билети, на риболовци, извършващи стопански риболов без удостоверения, на лица, предлагащи риба без документи, както и за превоз на риба с неспециализирани средства.

Кереков уточни, че глобите за нарушителите са в порядъка от 50 до 1 500 лв, но санкциите за първо нарушение са винаги с глоба в минимален размер за нарушението.

На въпрос увеличават ли се бракониерите в Черно море, колко мрежи и риба са били заловени, директорът на ИАРА – Варна заяви, че не може да се даде ясен отговор на този въпрос, тъй като зависи от констатираното нарушение, но винаги има какво да се желае. „Иззетите риболовни уреди и средства включват мрежи с различен размер на ”окото”, както драги за миди, въдичарски комплекти, с които е извършено т.н. тралене”, каза в заключение Николай Кереков.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие