Висока оценка за Варна за регатите „Тол шипс“

SCF Black Sea Tall Ships RegattaОбщина Варна получи висока оценка за организацията и провеждането на регатите  „Тол шипс“ през 2010 и 2014 година. Това стана на годишната конференция на Sail Training International (STI), която се състоя в периода 14-16 ноември в Ла Коруня, Испания.

От ръководството на STI, като главен организатор на тазгодишната „Блек Сий Тол Шипс Регата 2014“ похвалиха Варна за отлично свършената работа по организацията и популяризирането на събитието. То се проведе от 30 април до 3 май и привлече над 300 000 посетители.

К.д.п. Тома Томов е награден с медал „Janka Bielak“ за принос за международно приятелство и разбирателство и му се присъжда за работата му като капитан на българския ветроход „Калиакра“, присъединил се към регатите на STI през 1986 година.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас