Хванаха 388 килограма хероин на лодка край Африка

HMAS-Toowoomba388 килограма хероин бяха открити на борда на лодка край източните брегове на Африка. Контрабандата е пресечена от австралийската фрегата HMAS TOOWOOMBA.

Бойният кораб е част от международната военноморска мисия срещу пиратството в тези води.

Това е втори случай, в който сили на международното военноморско обединение пресичат трафик на наркотици. Maritime.bg припомня, че през юли край Кения бе задържан кораб с 370 килограма хероин на борда.

Интересно е да се отбележи, че практиката на корабите в групата е да освобождават заловените с наркотици. Военните моряци унищожават дрогата и освобождават екипажите на лодките и корабите, на които е открит наркотик. Понякога обаче участниците в мисията ескортират задържаните съдове до техните страни, където срещу нарушителите се водят процеси.

Районът около Джибути, Еритрея, Кения, Сомалия и Танзания се е превърнал в хъб за контрабандата на наркотици. Според данни на международните сили близо 24 тона наркотици на стойност 190 млн. долара преминават годишно през тези води.

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва