Хванаха 388 килограма хероин на лодка край Африка

HMAS-Toowoomba388 килограма хероин бяха открити на борда на лодка край източните брегове на Африка. Контрабандата е пресечена от австралийската фрегата HMAS TOOWOOMBA.

Бойният кораб е част от международната военноморска мисия срещу пиратството в тези води.

Това е втори случай, в който сили на международното военноморско обединение пресичат трафик на наркотици. Maritime.bg припомня, че през юли край Кения бе задържан кораб с 370 килограма хероин на борда.

Интересно е да се отбележи, че практиката на корабите в групата е да освобождават заловените с наркотици. Военните моряци унищожават дрогата и освобождават екипажите на лодките и корабите, на които е открит наркотик. Понякога обаче участниците в мисията ескортират задържаните съдове до техните страни, където срещу нарушителите се водят процеси.

Районът около Джибути, Еритрея, Кения, Сомалия и Танзания се е превърнал в хъб за контрабандата на наркотици. Според данни на международните сили близо 24 тона наркотици на стойност 190 млн. долара преминават годишно през тези води.

Maritime.bg – Свят
Последни новини

Последни новини

Кап. Димитър Димитров: Крупно дарение на БМФ прави необратимо изграждането на Паметника на моряка

За поредна година морячеството посреща своя професионален празник Никулден в условията на пандемията от Ковид 19 и това не може да не определи насоките на разговора пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент