Варна шипинг енд трейдинг: Правата на моряците са гарантирани, заплатите им са най-голям приоритет

BELLA_LПравата на моряците на корабите, които са под мениджмънта на „Варна шипинг енд трейдинг“ са гарантирани. Това обясниха пред Maritime.bg от компанията, като категорично подчертаха, че те не са собственици на корабите, на които има български моряци.

„Бедствие е много пресилена дума. В случая не става дума за такова нещо. Моряците на въпросните кораби не са оставени без провизии, което например аз бих определил с толкова силна дума“, коментира пред Maritime.bg мениджърът от компанията к.д.п. Пламен Йонков.

По думите му компанията е мениджър на четири от петте кораба, за които сигнализираха по-рано близки на моряците работещи на тях.

На петия кораб мениджър е друго дружество. Трябва реално да се прави разлика между мениджър и собственик. Компанията, която аз представлявам не е собственик на въпросните съдове„, категоричен бе кап. Йонков. Той коментира още, че е много вероятно посоченият брой моряци, които са останали без заплати да е доста по-малък.

Все пак от „Варна шипинг енд трейдинг“ потвърдиха, че заплатите на екипажите не са изплащани. Причината е тежката ситуация, в която е изпаднал корабособственикът. От фирмата потвърдиха информацията на Maritime.bg, че корабите са запорирани от българска банка.

Неприятностите за българското дружество идват след навигационна грешка и засядане на един от корабите му в Суецкия канал. Именно тогава корабособственикът е трябвало да инвестира огромна сума за ремонт на плавателния съд, което повлича след себе си цялото дружество.

Например ние като компания не сме получавали мениджърското си възнаграждение от година„, подчерта още представителят на компанията пред репортер на Maritime.bg.

От дружеството коментираха, че за двата кораба, които са във Варненското езеро, се чака купувач. „Правата на моряците са гарантирани и те ще са първите, които ще получат парите си“, коментираха от компанията. „Заплатите на екипажите са най-висок приоритет„, категоричен бе кап. Йонков.

От компанията обясняват още настъпилата ситуация с тежкото състояние на пазара и факта, че всички плавателни съдове са ипотекирани в една и съща банка, но гарантират, че ситуацията ще има положителен край за екипажите на корабите.

| Вижте още: Над 100 моряци, предимно българи, бедстват без заплати на 5 кораба с “анонимен” български собственик

Очаквайте подробности в Maritime.bg

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент