700 имигранти бедстваха на кораб край Крит (снимки)

Baris3700 нелегални имигранти бяха открити на бедстващ кораб на 60-70 nm от гръцкия пристанищен град Йерапетра, на о. Крит. На борда на плаващия под флага на Кирибати кораб BARIS има 200 жени и деца и около 500 мъже от различни националности.

Корабът претърпява авария в машинното отделение и в понеделник е изпратил сигнал за бедствие, информират гръцките власти, цитирани от местни медии. Гръцката фрегата „Хидра“ е провлачила плавателния съд до пристанището.

Над 200 души от гръцката брегова охрана и флот се включиха в операцията.

Сред имигрантите е имало въоръжени лица, предават гръцките медии, като към момента няма повече информация за тях. Предполага се, че именно те са организаторите на канала.

Според гръцките власти имигрантите на кораба са от Афганистан и Сирия, но не е ясно нито откъде, нито кога е отплавал корабът. В Гърция има притеснения, че е възможно някой от имигрантите да е преносител на вируса ебола.

Снимки:
Baris Baris2 Baris3 Baris4 Baris5

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на