700 имигранти бедстваха на кораб край Крит (снимки)

Baris3700 нелегални имигранти бяха открити на бедстващ кораб на 60-70 nm от гръцкия пристанищен град Йерапетра, на о. Крит. На борда на плаващия под флага на Кирибати кораб BARIS има 200 жени и деца и около 500 мъже от различни националности.

Корабът претърпява авария в машинното отделение и в понеделник е изпратил сигнал за бедствие, информират гръцките власти, цитирани от местни медии. Гръцката фрегата “Хидра” е провлачила плавателния съд до пристанището.

Над 200 души от гръцката брегова охрана и флот се включиха в операцията.

Сред имигрантите е имало въоръжени лица, предават гръцките медии, като към момента няма повече информация за тях. Предполага се, че именно те са организаторите на канала.

Според гръцките власти имигрантите на кораба са от Афганистан и Сирия, но не е ясно нито откъде, нито кога е отплавал корабът. В Гърция има притеснения, че е възможно някой от имигрантите да е преносител на вируса ебола.

Снимки:
Baris Baris2 Baris3 Baris4 Baris5

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент