Изсмукват вредните емисии от корабите в пристанище Лонг Бийч (видео)

Иновативна система за опазване на околната среда използват в пристанище Лонг Бийч.

Новата система бе представена още в началото на тази година. Тогава стана ясно, че пристанищните власти искат да ограничат въздействието на корабите, които посещават порта, над околната среда. За целта те инвестираха над 2 млн. щ. долара, като финансираха иновативен проект.

Системата засмуква отработените газове от корабните двигатели и ги очиства през специални филтри. „Улавяме 100% от вредните емисии„, се похвали ръководството на порта в социалните мрежи и публикува видео, което показва работата на системата.

Съоръжението, което „улавя“ газовете е монтирано на баржа, която застава до даден съд. След това се извършва връзка между нея и плавателния съд.

Пристанищните власти информираха, че тестовете доказват ефективността на системата. В момента се правят различни проучвания, които да позволят намаляване на първоначалната инвестиция за производство на системата така че тя да стане масова.
pristanishte-long-biich
Maritime.bg – Свят / Любопитно

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални